Pagio webbyrå för ridsportföreningar

Sidhuvud & Meny

Sidhuvud & navigeringsmenyn

Nästa steg – navigeringen

I den nya strukturen kan faktiskt en navigering med Sidlistor funka eftersom SideMenu, den extra navigeringspanelen sedan används till inläggssidor mm.
Arkivsidor också men tänker mig att TOC är sidpanel på varje inläggssida och då behövs det inte.

Ändra text:

Innan du dyker in i processen att skapa en rubrik med den nya Block Editor, är det viktigt att ha en klar förståelse för de verktyg och funktioner som står till ditt förfogande. Här hittar du all information du behöver för att få ut det mesta av detta kraftfulla verktyg och skapa en rubrik som verkligen sticker ut. Med lite kreativitet och känsla för detaljer är möjligheterna oändliga. Låt oss börja!

För att ställa in din rubrikdel och meny, vänligen navigera till Redigera webbplats.

Video inspiration: https://www.anarieldesign.com/documentation/avalon/header.html

Välj en layout för sidhuvudet

Ridsport kommer med några förinställda sidhuvuden som du kan välja mellan. För enklare förståelse för hur man växlar mellan sidhuvudslayouter, kolla videon nedan.

Kolla videon ovanför för inspi och lägg in egen video här.

Justera och designa ditt sidhuvud

Sidhuvudet skapas med block vilket innebär att du enkelt kan ordna om dem, lägga till fler block, ta bort block du inte behöver, ändra färger etc., som visas i exemplet nedan.

Kolla videon ovanför för inspi och lägg in egen video här.

Hur man skapar en navigeringsmeny

Upptäck det enkla sättet att skapa en navigering med den nya webbplatsredigeraren. Lär dig hur du skapar navigering i ett block WordPress-tema.

När du har skapat en meny kommer den att vara tillgänglig när du klickar på Välj meny.

Visa bild inspiration se https://www.anarieldesign.com/how-to-create-header-in-a-block-wordpress-theme/#navigation

För att börja från början välj Skapa ny meny-> Starta tom. Navigationsmenyn kommer att se ut precis som en blockinstickare med +-ikonen. Använd detta för att lägga till länkar till specifika sidor.

Visa bild / bilder ELLER bästa är nog att göra video?

När du klickar på + ändras texten till Lägg till länk. Här kan du söka efter namnet på en sida eller ett inlägg som redan skapats.

För att lägga till ytterligare ett navigeringsobjekt klickar du bara på + igen och söker efter den eller de sidor du vill lägga till.

Lägg till undermenyer till din huvudnavigeringsmeny

Klicka på menyalternativet som du vill lägga till en undermeny till och klicka sedan på ikonen Lägg till undermeny.

När du klickat på lägg till undermeny kommer en ny +-knapp att dyka upp under huvudmenyn. Med den här knappen kan du lägga till vilka sidor du vill ska visas i undermenyn för det valda menyalternativet.

Ordningen på navigeringslänkarna

När du har fått menyalternativen på plats kanske du vill ändra ordningen på menyalternativen du lagt till i din navigering. För att göra det använder du Flytta vänster- och Flytta höger-pilarna i verktygsfältet.

Du kan också använda listvyn för att dra och släppa objekt.

När du är klar med att ställa in din meny, se till att spara den genom att klicka på Spara-knappen i det övre högra hörnet.
Ändra menyobjektets namn och länkdestination

Ibland kanske du vill ändra namnet på ett befintligt menyalternativ. För att göra det klickar du bara på det, tar bort det gamla namnet och skriver det nya.

För att ändra länkdestinationen, välj länkikonen i blockverktygsfältet, klicka sedan på pennikonen och lägg till den nya webbadressen för ditt menyalternativ i fältet.

Du kan också öppna din sida i en ny webbläsarflik genom att helt enkelt aktivera alternativet Öppna i ny flik.

Ytterligare block i sidhuvudet

Som jag nämnde tidigare, förutom logotypen och menyn är det möjligt att lägga till en mängd andra element. Standardhuvudlayouten som jag använde som vårt exempel inkluderar inte ytterligare element, men dessa kan läggas till ovanför huvudraden som inkluderar menyn och logotypen genom att helt enkelt klicka på +-knappen ovanför den.

Du kan lägga till vilket block du vill, skapa kolumner och mycket mer. När du väl har skapat den nya raden kan du också placera den under navigeringen och logotypen genom att helt enkelt använda upp- och nedpilarna i blockverktygsfältet.

Använd sidhuvudslayout med ytterligare block

Istället för att skapa ytterligare element för standardlayouten kan det vara bättre att använda en fördefinierad rubriklayout som innehåller ytterligare element. Bricksy Pro innehåller några väldesignade alternativ.

Välj rubrikområdet eller använd listvyn för att välja rubriken och använd alternativet Ersätt i verktygsfältet för att välja den nya rubriklayouten.

Låt oss i det här exemplet välja Header Double med infofältet överst och Logotyp & Navigation under.

Top Info Bar har tre kolumner; ett styckeblock till vänster, sociala ikoner-block i mitten och ett knappblock till höger. Vi kan också se strukturen i listvyn.

Naturligtvis kan du ordna om dessa tre kolumner, lägga till fler, ändra justeringen av varje element i kolumnerna och mer.

Styckeblock

I styckeblocket kan du lägga till ditt kontaktnummer, e-post eller något du tycker är lämpligt för ditt projekt.

Du kan redigera texten i styckeblocket genom att helt enkelt klicka på den. Du kan också ändra text- och bakgrundsfärgerna och justera teckenstorleken från blockinställningarna i sidofältet.

Sociala ikoner-blocket

I den andra kolumnen hittar du exempel på sociala länkar. Se till att lägga till länkar till dina sociala profiler i blockinställningarna. Du kan också lägga till fler sociala ikoner eller ta bort några exempel.

För att lägga till en ny social ikon klicka på +-knappen och sök efter sociala länkblocken genom att skriva in namnet på den sociala webbplatsen i sökfältet.

I blockinställningarna kan du justera position, stil, färg och mer.

Knappblock

Denna rubriklayout kommer med knappblocket till höger. Klicka på den för att lägga till din egen text och använd en länkikon i blockverktygsfältet för att lägga till en länk till vilken sida du vill. Det finns en mängd olika stilar och anpassningsalternativ i blockinställningarna såväl som i verktygsfältet.

Testa testa testa…

Jag uppmuntrar dig att leka och testa alla olika alternativ för att se vad de gör. Det är det bästa sättet att lära sig ins och outs i redigeraren.

Om du går vilse och inte kan hitta tillbaka kan du alltid använda ångra-knappen i det övre vänstra hörnet av editorn för att ta dig tillbaka till säkerheten.

När du är klar med din rubrik, se till att spara ändringarna och besök sedan din hemsida för att kontrollera om allt ser ut som förväntat. Om det behövs, justera dina rubrikinställningar därefter.

Sammanfattning

Som du kan se i våra exempel öppnar det så många möjligheter att ha rubriken byggd av block. Du kan hålla dig till en av temans fördesignade layouter och bara redigera innehållet, men du kan också vara kreativ och justera varje element efter eget tycke eller till och med lägga till nya element. Jag försökte täcka så många rubrikfunktioner i den här artikeln, men jag är säker på att du kommer att upptäcka ännu mer genom att bara leka med det. Med blocken i WordPress har du tillgång till alla dessa alternativ till hands.

Fick du hjälp av den här artikeln?

Tack för din feedback!