Pagio webbyrå för ridsportföreningar

Design, stilar & typsnitt

Stilvariationer

ÄNDRA TEXT: Införandet av blockteman har fört med sig en ny funktion som kallas stilvariationer i WordPress 6.0. Detta är bara en glimt av den spännande nya eran av WordPress-teman, känd som Full Site Editing. Stilvariationer är olika fördesignade stilar som du enkelt kan applicera på din webbplats, alla inom samma tema. Med den här funktionen kan du snabbt ändra utseendet och känslan på din webbplats med lätthet.

Video

Inspiration se sidan https://www.anarieldesign.com/documentation/avalon/fonts.html

Typsnitten på din webbplats

Ett typsnitt är en design av bokstäver och tecken som följer ett enhetligt tema eller stil. Det används för att förmedla text på både tryckt och digitalt format, där varje typsnitt bär på unika egenskaper som kan påverka läsbarhet, känsla och varumärkesidentitet.

RIdsporttemat har det eleganta typsnittet XX förinstallerat, som visas i demon. Men nytt från och med WordPress 6.5 är att du nu kan lägga till helt egna typsnitt.

Visa en video hur man gör.

Designen på din webbplats

Vad är ett blocktema?

Ett blocktema är ett tema med mallar som helt består av block så att blockredigeraren förutom inläggs- och sidinnehåll även kan användas för att redigera alla delar av webbplatsen – sidhuvuden, sidfötter, mallar med mera.

Blockredigeraren

Skriver mer sen

Webbplatsredigeraren, en fantastisk sidbyggare i WordPress som gör dig till en webbdesigner!

Webbplatsredigeraren (menylänken Anpassa > Redigerare) är en inbyggd sidbyggare som gör det möjligt att bygga vackra webbplatser med WordPress på ett helt nytt sätt . Med hjälp av block, mönster och en komplett uppsättning dra-och-släpp-designverktyg kan du bygga din design direkt i WordPress utan att behöva någon *extern sidbyggare. I temat Ridsport har vi såklart gjort det här redan, så du behöver inte ändra på någonting, men du kan göra det om du vill.

*Du kanske har hört talas om Elementor, Breakdance, Divi och andra sidbyggare (pagebuilders) till WordPress? För att använda dem behöver du installera separata tillägg och för att få tillgång till alla designfunktioner även betala för årliga PRO-licenser. Vi har använt dem tidigare men helt gått över till WordPress egen sidbyggare för vi gillar att den är inbyggd i systemet (core) och tycker den är väldigt bra!

Om du vill ändra desigen och redigera mallarna till sidor och inlägg går du till Utseende → Redigerare. Här kan du göra precis allt – skapa och redigera mallar, skapa menyer, anpassa dina webbplatsstilar, färgpalett, typografi, blockstilar och mycket mer. Det är med Redigeraren du designar och bygger om hela din webbplats om du vill skapa ditt helt egna Ridsporttema och inte längre använda originaldesignen.

Mönster är designade layoutmallar för dina sidor & inlägg

Mönster är fördesignade sidelement med olika block som kan användas för att snabbt utforma ett sidavsnitt eller en helsideslayout. Istället för att designa en sida från grunden kan du med mönstren snabbt designa hela webbplats direkt på sidor och inlägg. I Redigeraren kan du också tillverka helt egna mönster.

Du kan komma åt mönstren via blockinfogaren (+) och under fliken Mönster på inlägg, sidor eller i webbplatsredigeraren.

Läs mer på ”Mönster” – eventuellt, inte gjort sidan ännu.

De globala stilarna styr färger & typsnitt överallt

Globala format är användargränssnittet i webbplatsredigeraren där du kan ändra alla format som är kopplade till webbplatsen. Det kan vara typografi, typsnitt, knappfärger, länkfärger, standardinställningar för layout med mera.

Läs mer på Färger & typsnitt” – länk.

Fick du hjälp av den här artikeln?

Tack för din feedback!